sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vähän kuin lenkillä

Viikonloppuna kävin perheen kanssa vanhempieni luona. Kalenteri näytti, että tuona päivänä olisi juoksutreenin vuoro. Pakkasin siis juoksukamat mukaan jo Tanskanreissun tuomalla rutiinilla. 


Hämäystrikoot. 
Ja niinhän siinä kävi, että tällä kertaa kotiin jäivät housut. Muistan kyllä, missä vaiheessa minun piti ne napata kylpyhuoneen kuivaustelineeltä, mutta jotain muuta tuli väliin, ja juoksuhousuista oli mukana pelkät kalsarit. "Mutta kyllähän sä noilla voit mennä", reipas tyttäreni tokaisi. Ja oikeastaan kyllä. Kalsarit ovat ihan virtaviivaiset, ja hämärtyvässä pikkukylässä syrjäpolulla menevät täydestä juoksutrikoina - mikäs siinä! 

Olen viime aikoina hölkkäillyt sellaisia 30-35 minuutin pätkiä, ehkä pari kertaa viikossa. Välillä jänne oli jatkuvasti kipeä, mutta taas useamman päivän juoksutauon jälkeen tuli paremmaksi. Olen myös noin kerran viikossa uskaltanut tehdä vähän jalkakyykkyjä ja kerran jo myös varpaillenousuja. 

En oikeastaan tunne jalan paranemisen erityisemmin edistyneen, mutta ainakin pystyn hölköttelemään edes vähän. Siitä innostuneena lähdinkin lenkille housuitta ja häiriintymättä joulukuun hämärästä, harmaasta sadesäästä.


Päijänteen rantaa menin.
Kotipuolessa hiekka-alustalle pääsee nopeasti oikeastaan vain yhtä reittiä, ja puolen tunnin lenkki on niin lyhyt, että olen jo kyllästynyt juoksemaan aina vain yhteen suuntaan ja takaisin. Haluaisin jo päästä juoksemaan vaikka kymmenen kilometriä, niin näkisin vähän uusiakin maisemia. Siksikin pienen pieni lenkki uusissa maisemissa oli tervetullut. 



Isän ja äidin luota pääsee nopeasti suoraan rantamaisemiin, ja mikäs sen hauskempaa, vaikka säässä oli toivomisen varaa. Nautin kiviaidan reunustamasta pikkutiestä, joka kiemurtelee saaressa peltojen halki. 

Kipeytyikö jalka? Joka juoksukertahan se iltaa kohti kipeytyy, mutta nyt meni kohtuullisesti aamuun mennessä ohi. Lepopäivä on kuitenkin taas paikallaan, koska tänään, juoksua seuraavana iltana, tein lihastreeniä kotona, ja siihen sisältyi sen verran askelkyykkyjä ja muuta pientä rasitusta, että kevyt tulehdustuntemus jalassa taas on. Ehkä kylmäpakkausta voisi käyttää enemmänkin liikkumisen jälkeen.  





Entä tuliko ilman housuja juoksemisesta jotain ongelmia? No, pari pappaa tuli autolla vastaan, mutta kumpikaan ei edes ajanut ojaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti