perjantai 27. marraskuuta 2015

Testauksen testaus

Vanhat kuntotestaustulokseni, joita kaipasin edellisessä postauksessani, löytyivätkin Veteraanijuoksijan arkistoista. Erinomainen juttu, koska jos olisin ollut itse ne hävittänyt, en kyllä keksisi, missä ne olisivat. Kannattaa jatkossakin muistaa erilaisten tärkeiden dokumenttien säilytyksen ulkoistaminen. 

Lokakuun 2013 vatsalihas- ja seinäistuntatulokseni olivat armottomat. Olin tehnyt vatsalihasliikkeitä silloin 42 ja istunut seinällä 82 sekuntia. Jäin siis tämän syksyn 39 vatsalihasliikkeelläni noista vanhoista tuloksista. Seinäistuntaa olin onneksi kahdessa vuodessa parantanut melkein 40 sekuntia. 

Ennen tätä tämän syksyn testausta olin kyllä juuri tehnyt alle 45 minuutin lihastreenin, joten vatsalihakset piti testata uudestaan. Testaus oli kuitenkin pettymys. Pääsin taas vain 42 vatsalihasliikettä. Voi tietysti olla mahdollista, että nauroin vatsalihakseni juuri ennen testiä löysiksi, kun kani hyppäsi mahan päälle tarkistamaan, että olen hengissä. 

Tämän mukaan olisin nyt kuluneen syksyn aikana parantanut reisieni ja pakaroideni lihaskuntoa, mutta en vatsalihasteni kuntoa. Alkaa tuntua siltä, että erilaiset testaukset perustuvat todella paljon sattumaan. Minähän en ole tehnyt yhtään mitään jaloilleni, enkä varsinkaan pakaralihaksilleni koko syksynä. Reisilihaksia olen kyllä jonkin verran treenannut, ja käyttämäni painot ovat toki kasvaneet syksystä 2013. Silloinkaan en vielä ollut paljoa lihastreeniä tehnyt. Voisiko se yksistään riittää parantamaan seinäistuntatulosta? Pohjelihasteni kunto on kuitenkin koko lailla nollassa. 

Vatsalihaksia taas olen mukamas treenannut säännöllisesti ja pyrkinyt monipuolistamaankin treeniä. Ihan noita samoja istumaannousuja en ole tehnyt kovin aktiivisesti. Olisiko siinä syy - jos olisin treenannut saman verran istumaannousuja kuin suoria vatsalihaksia toisella tekniikalla, saisin paremman testituloksen? Tai sitten kuntosalitreenistäni ei ole hyötyä, koska se on liian yksipuolista, eikä kehitä. Siinäpä riittää taas miettimistä. 



        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti