keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Lomakuulumisia


Kesäloma, mikä mainio aika juosta. Joku kuulemma voi ajatella niinkin, että tiivis juoksutreeni voi pilata kesäloman. Toistaiseksi olen itse ajatellut päinvastoin. Nyt on aikaa paitsi leppoisaan kotitouhuiluun ja pieneen reissaamiseen, myös treenin tehostamiseen.

Päätin ehtiä lomalla juosta neljä tai viisi kertaa viikossa, treenata ainakin kerran viikossa lihaksia ja pyörittää hyppynarua. Juoksuista kahdella kerralla pitäisi harjoittaa vauhtikestävyyttä. Ahnehdin myös hiukan lisää pituutta lenkeille, ainakin sille niin sanotulle pitkälle.

Ehdin aloittaa treenin tehostamisen jo viikkoa ennen lomaa, kun iltamenot alkoivat hellittää. Niinpä tässä ensimmäisen lomaviikon puolessa välissä on mieleen tullut jo kehonhuoltokin.

Edellisen kerran, kun yritin lisätä lihaskuntotreeniä ja vauhtikestävyystreeniä yhtä aikaa, polvet ilmoittivat, ettei se niin vain käy. Netin ”juoksijan polvi” -sivut ja niiden vinkit tulivat tutuiksi. Onneksi kyse ei ollut mistään pitkällisemmästä, ja pääsin eteenpäin hiukan itselleni (lue: iälleni ja olemattomalle urheilutaustalleni) sopivammilla treenimäärillä.

Niinpä olen nyt ollut varuillani kaikkien nivelten kestävyyden suhteen ja yrittänyt muutenkin kuulostella, osoittaisiko kroppa erityisiä väsymyksen merkkejä. En ole osannut päättää, kummasta kehonhuollosta pidän enemmän, nukkumisesta vai syömisestä. Unesta on kuitenkin viime aikoina ollut puutetta, joten se on tällä kertaa kehonhuoltolistalla ensimmäisenä. Edes viereisen huoneen jalkapallokatsomo ei ole häirinnyt untani, jos vain ehdin ajoissa nukkumaan. Riittävän ravinnon saatavuutta haittaa hiukan se, etten ole lomalla oikeutettu mainioon työpaikkalounaaseeni, vaan lähes täysin omien kokkausteni varassa. Lomalla kokkaamiseen on onneksi kuitenkin aikaa.

Venyttelyyn olen kiinnittänyt aktiivista huomiota, tutkaillut jopa lukuisia YouTube -videoita, mutta kuitenkin päätynyt pääasiassa tekemään tuttuja liikkeitä, jotka luulen jotenkuten oppineeni. Pari päivää sitten kävimme tyttären kanssa uimahallissa, jossa oli hyvät hierontasuihkut. Hieronta teki totisesti terää jumittuneelle selälle ja tyttären yllytys kylmäaltaaseen sai loputkin hermosolut hereille.
Ihan parasta kehonhuoltoa oli kuitenkin se, kun tein jotain venytystä selinmakuulla ja ähisin kai jotenkin normaalista poikkeavalla tavalla. Sain kimppuuni kaksi huolestunutta kania, jotka hyökkäsivät nuolemaan naamaani. Siitä seurannut kikatuskohtaus rentoutti loppuviikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti