tiistai 24. maaliskuuta 2015

Magneettista vetovoimaa

Magneettikuvaus järjestyi sujuvasti heti, kun sain tietää sen maksajan. Varasin ajan työterveysfirmani magneettiin maanantaille.  

En ollut koskaan käynyt magneettikuvassa tai missään röntgenkuvaa kummemmassa. On kuitenkin aika mielenkiintoista tutustua erilaisiin terveydenhuollon tutkimuksiin. Tai ehkä yritän vain ajatella positiivisesti, kun olen itse potilaana. 

Magneettikuvaus perustuu voimakkaaseen magneettikenttään. Siksi magneettikuvaan mennessä piti ottaa pois kaikki vaatteet, joissa oli jotain metallia, kuten farkut ja rintaliivit. Muut vaatteet sai pitää päällä. Kultaiset korvakorut saivat olla korvissa ja sormukset sormessa, mutta kultainen kaulakoru piti varmuuden vuoksi ottaa pois. Oikeaan jalkaan pantiin sairaalasukka ja jalka asetettiin telineeseen ja tuettiin paikoilleen, jottei se liikkuisi hiukkaakaan.  

Magneettikuvauslaitehan on vähän niin kuin iso tunneli. Minut työnnettiin tuohon tunneliin vain osittain jalat edellä. Puolet vartalosta jäi siis tunnelin ulkopuolelle. Korville  asetettiin kuulosuojaimet, joista kuului musiikkia silloin, kun kone ei pitänyt meteliä. Musiikki vaimeni koneen äänen alle aika tehokkaasti. Sain käteeni hälytyskellon, josta saisi painaa, jos tulisi hätä. Hoitaja sanoi, että kuvaus kestää puolisen tuntia. Ihan niin kauaa siinä ei kuitenkaan mennyt. Torkuin kylläkin kuvauksen aikana melko lahjakkaasti, joten ihan varma en ole. Hoitaja epäili, että päivä olisi jotenkin erityisen nukuttava, koska suurin osa päivän kuvattavista oli torkkunut tai nukahtanut kuvauksen aikana. 

Magneettikuvat saadaan valmiiksi jo saman päivän aikana. Pääsen siis ortopedille vielä tällä viikolla.  

Illalla kuvauksen jälkeen sain postissa ortopedini saneleman potilaskertomuksen. Luin sitä hiukan kiireisesti. Viimeinen lause oli: "Päädytään tekemään nilkan magneetti, tämän jälkeen uusi jalka." Ei sentään, luin uudestaan: "...tämän jälkeen uusi aika." 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti