keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Kuvittelen, että jokainen itseään kunnioittava juoksublogisti julkaisee vuodenvaihteessa kuluneen kalenterivuoden juoksukilometrit. Jos ei sitten kuulu siihen koulukuntaan, joka laskee kilometrit juoksukauden päättyessä syksyllä.

Minä en ole vielä päättänyt, kumpaan koulukuntaan kuulun, vai kuulunko kumpaankaan. Voisihan kilometrit jättää kokonaan laskemattakin, mikä on periaatteessa aika kiehtova ajatus. Tämä vuodenvaihde on nyt kuitenkin ensimmäinen mahdollisuus laskea kilometrejäni kokonaiselta vuodelta, joten käytän sen hyväkseni.

Ta-daa, summa vuodelta 2014 on 679,3 kilometriä!

Määrä ei ole ollenkaan niin pieni kuin luulisi, kun vertaa sitä Janne Holménin neljännen dokumentoidun treenivuoden kilometreihin. Janne oli tuolloin 15-vuotias ja juoksi yhteensä 547,5 kilometriä. Varsinaisen ensimmäisen harjoitusohjelmansa hän sai vasta seuraavana vuonna. Meitä voi tietysti Janne Holménin kanssa hyvinkin verrata toisiimme. Minä juoksin tänä vuonna vasta ensimmäistä vuottani, eikä minullakaan ole ollut harjoitusohjelmaa. Olemme myös väitelleet samana vuonna. Minulta tuhraantui tänä vuonna kolme ja puoli kuukautta, 11.7.-26.10., kokonaan juoksematta. Niinhän urheilijoille usein käy, tulee vammoja ja taukoja. Saattaa kuitenkin olla, että tulevaisuuteni juoksijana on vähän erilainen kuin Jannella. 

Tässä olisi nyt erinomainen tilaisuus antaa kaikenlaisia juoksemiseen liittyviä uudenvuoden lupauksia. Mutta eipä huvita yhtään. Kulunut vuosi on erittäin hyvin osoittanut, ettei ole minun vallassani päättää, montako kilometriä juoksen tai mihin tapahtumiin osallistun. 

Mutta haaveitahan pitää olla, ja onkin.  Äsken lenkiltä palatessa tapasin ruotsalaisen miesparin. Toinen miehistä kysyi minulta englanniksi tietä läheiseen kauppakeskukseen. "What is your New Year's Wish?" hän kysyi, kun taitoimme hetken matkaa yhdessä. "To run more!" sanoin

Hyvää uutta urheiluvuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti