sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Hyvää uutta vuotta 2018!

Viime uudenvuodenaattona kirjasin blogiini kolme toivetta tulevalle vuodelle: vuoden juoksumatkan kasvattamisen, juoksun sosiaalisuuden lisäämisen ja pariin juoksutapahtumaan osallistumisen.

Ensimmäinen toive toteutui, vaikka ei sellaisena kuin salaa toivoin. Kasvatin jälleen vuoden juoksumatkaa, mutta vain 93 kilometrillä. Vuonna 2016 juoksin 638,9 kilometriä, ja vuonna 2017 yhteensä 732,3 kilometriä. Loppukesästä näytti jo siltä, että saavuttaisin ensimmäisen tonnini, mutta se kaatui syksyn flunssiin ja pitkittyneeseen yskään. Yskä jatkuu edelleen, ja sen aiheuttajaa haetaan, mutta se ei viime aikoina ole estänyt juoksemista. Se on positiivista, että juoksukilometrejä kertyi tänä neljäntenä kokonaisena juoksuvuotenani taas enemmän kuin aikaisempina vuosina. Kun ei liikoja revittele kerralla, niin kehitys pysyy jatkuvasti nousujohteisena.

Sosiaalisuuden lisääminen jäi sikäli haaveeksi, että edelleen juoksin jokaisen lenkkini yksin. Pääsin kuitenkin osallistumaan kolmen kerran juoksukouluun, jossa huomasin, että en ehkä ole enää ihan aloittelija ja pärjään hyvin toisten joukossa. Ensimmäistä kertaa juoksin lyhyitä matkoja ryhmässä. Loppuvuodesta osallistuin somekeskusteluun, jossa suunniteltiin hitaiden yhteislenkkiä Paloheinässä tammikuulle. Saa nähdä, mitä tästä vielä tuleekaan!

Syksylle 2017 ilmoittauduin kahteen juoksutapahtumaan. Molemmat jäivät väliin flunssan ja yskän takia. Näiden suhteen en oikein osaa katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen. Keväälle en vielä ole ilmoittautunut mihinkään. Olen löysännyt harjoittelua ja yrittänyt löytää taas nautinnon. Tavoitteellisuus on hakusessa, ja antaa sen vielä ollakin. 

Jotta en vallan masentuisi, lienee hyvä luoda katsaus myös vuoden tilastoihin. Tilastot ovat aina innostavia. 

Voin olla tyytyväinen, sillä olen harrastanut liikuntaa yhteensä 250 tuntia vuonna 2017. Se on melkein viisi tuntia viikossa. Siitä suurin osa on juoksua. Seuraavaksi eniten olen harrastanut venyttelyä ja kävelyä. Venyttelyksi olen kirjannut vain vähintään puoli tuntia kestävät, yleensä myös liikkuvuusharjoituksia sisältävät sessiot. Lihastreenin kanssa olen totisesti lusmunnut: sitä on kertynyt keskimäärin vain puolisen tuntia viikossa. Lisäksi on kertynyt pyöräilyä, hydrobicia, sauvakävelyä, jumppaa, luistelua ja olenpa kerran käynyt soutamassa ja hiihtämässäkin. 

Valoa kohti.

Totta kai aion liikkua myös ensi vuonna. Kenties pääsen tuhanteen kilometriin. Tai ehkä osallistun johonkin juoksutapahtumaan tai juoksen jonkun muun kanssa. Ehkä pääsen uuteen nousuun koordinaatiotreenin ja loikkien parissa. Voi olla, että vedän ensimmäisen leukani tai juoksen viitosen, kympin tai puolimaratonin. 

Jos en noihin pääsisikään, niin toivottavasti ainakin nautin, iloitsen, nauran, haastan itseni ja onnistun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti