keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Sisäinen urheilija testaa: Gym circuit

Minulla oli jokin aika sitten tilaisuus testata Gym Circuitia. Elämäni onkin menossa ihan pelkäksi urheiluksi, kun jatkuvasti tulee jotain uutta kokeilua. 

Gym Circuit on kuntopiiriä, jossa bodataan pienissä ryhmissä. Ohjaaja oli nuori mies, jolla oli toimiva tyyli saada naiset pysymään innostuneina: ”Liisa, sulla on uusi kampaus!” ”Mia, minne sä oikein hävisit?” Hän oli siis opetellut ainakin muutaman nimen ja käytti niitä aktiivisesti. Bisnesmies, toimitusjohtaja firmassa, joka taatusti tällä konstilla menestyy.

Circuitissa oli ideana jakautua kolmen tai neljän hengen ryhmiin, ja kiertää sitten eri pisteissä tekemässä aina kolmea eri liikettä pistettä kohti. Yhtä liikettä tehtiin aina minuutin ajan ja sitten vaihdettiin ryhmäläisten kesken. Onnekkaissa ryhmissä oli neljä jumppaajaa ja kolme liikettä, jolloin yksi aina lepäsi minuutin kerrallaan. Tietenkin olin sellaisessa ryhmässä, jossa oli vain kolme henkeä, joten sain bodata koko rahan edestä.   

Ryhmä oli tunnin onnistumiselle oikein tarpeellinen ja myöskin avulias. Kumpikin kumppanini neuvoi auliisti, mihin suuntaan käsieni ja jalkojeni milläkin kertaa piti osoittaa. Toisaalta jokainen teki liikkeensä itsenäisesti, joten ryhmässä sai olla hyvinkin eritasoisia urheilijoita, jotka sitten käyttivät erikokoisia painoja.

Vatsa- ja selkälihasliikkeet tehtiin koko porukan kanssa kollektiivisesti tunnin alussa. Siten kaikkien tuli tehtyä ainakin ne. Muuten oli hiukan sattumankauppaa, mitä liikkeitä kohdalle osui. Teimme vatsalihasten ja selkälihasten lisäksi yhdeksää eri liikettä minuutin jaksoissa, useita kertoja. Minun kohdalleni osui melko paljon käsiliikkeitä.

Tällainen ryhmäkuntosalitreeni oli oikein hauska, sosiaalinen tapahtuma. Vastaavan tyyppinen juttu voisi hyvinkin tukea omaa treenaustani. Tällä kertaa tehdyt liikkeet eivät minusta kuitenkaan keskittyneet läheskään samoihin lihaksiin kuin ne, joita minun olisi tarkoitus treenata tällä hetkellä. Sen huomasin siitäkin, etten jälkeenpäin tärissyt ihan samalla tavalla kuin oman, keskivartaloon keskittyvän treenini jälkeen. Päätin, etten tällä kertaa hyppää mukaan tähän ryhmään. Jos kuitenkin kävisi niin, etten joulun jälkeenkään vielä enemmälti juoksisi, tällainen ryhmätreeni voisi olla mukava lisä omaan liikkumiseeni.

Oli hauska huomata, että ylitin taas rajojani sosiaalisen liikunnan alueella. Yhdessä voi olla mukavampaa kuin yksin. Toisaalta oli hyvä huomata sekin, että hyvillä ohjeilla olen itsekin pystynyt tekemään treeniä, joka tuntuu jossain.

Risto Räppääjä: Kuntopiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti