torstai 27. marraskuuta 2014

Sietämätön keveys

Hidastin askeleeni hölkästä kävelyksi, ja tunsin endorfiinien hyökyvän verenkierrossa. En voinut uskoa onneani. Olin taas käynyt lenkillä!

Jaloissa ja koko kropassa tuntui hyvältä. Juostessa pää selkeni ja asiat loksahtelivat paikoilleen. Ymmärsin yhden asian syvällisesti, sain uusia ideoita toisesta. Blogiteksti alkoi muotoutua ja maailma oli marraskuun pimeydessäkin ihana paikka elää.

Heti kotona suihkussa käytyä tuntui siltä, että halusin vain juosta lisää. Vasta edellisellä viikolla olin ensimmäistä kertaa jalan kipeytymisen jälkeen juossut kolmena päivänä viikossa. Nyt olin saanut ohjeen, että pitää muistaa vuorotella kevyttä ja reipasta viikkoa. Minun olisi siis syytä pitää nyt rauhallisempi viikko, eikä heti kasvattaa lenkkien pituutta, juoksukertojen määrästä puhumattakaan.

Koko alkuviikon sain jatkuvia juoksuimpulsseja. Pitäisikö sittenkin juosta uudestaan heti seuraavana päivänä? Tai ehkä voisin kuitenkin juosta toisenkin tunnin lenkin viikossa? Selaan firman juoksukilpailukalenteria: mistä kisoista saammekaan alennusta ja koska niihin pitää ilmoittautua? Tai olisiko tulossa jokin muu kisa, johon osallistua?

Työpalaverissa naapurilähiössä asuva kollega kyseli kuulumisia, ja ehdotti, että menisimme joskus yhdessä juoksemaan. Suostuin kevyen viikon auliudella. Totta kai. Ei haittaa, etten ole koskaan juossut kenenkään kanssa. Selvä kevyen viikon oire. Aloin myös pohtia, olisiko kuntosaliohjelmassani terästettävää, kun lihakset eivät olleetkaan kipeät edellispäivän treenauksen jälkeen. Entistä pahempi oire.


Onneksi työ ja harrastukset pelastavat minut pahimmalta irrottelulta. En yksinkertaisesti ehdi millekään ylimääräiselle lenkille iltamenojen takia. Kevyt viikko melkein selätetty! Totuuden nimissä on sanottava, että tuskin jalkani enempää kestäisikään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti