keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Yllätyslukijoita

Olen suhtautunut bloggaamisen tekniseen puoleen ja blogimaailman ihmeellisyyksiin melko kevyesti. Joskus alussa selailin vähän nettiä ja selvittelin, miten blogille hankitaan lukijoita. Kirjauduin pariin blogiportaaliin, joista toinen lakkasi melkein heti olemasta, ja toisesta tulee kerran viikossa ilmoitus, että blogissani on sitä kautta käynyt nolla lukijaa. Loin Facebooksivun, josta tykkää alle sata omaa kaveriani ja joka tuskin heistäkään kovin monella nousee virtaan. Opin myös, että pitäisi käydä keskustelemassa toisten blogeissa ja jättää sinne oma linkki, jota kautta toisten blogien lukijat löytävät minun blogiini. Tämän olenkin tehnyt varmaan jo ainakin kolme kertaa.

Huolimatta näistä merkittävistä yrityksistä kasvattaa lukijakuntaani, blogini Blogger-palvelun ilmoittama latausmäärä on uusissa blogiteksteissä yleensä jotain 15 ja 30 latauksen välillä. Muutamaa luetuinta postausta on Bloggerin mukaan ladattu joitakin satoja kertoja.

Olen käytännössä lopettanut markkinointiyritykset, ja ollut sitä mieltä, että omaksi ilokseni kirjoittaminen riittää minulle hyvin. Nautin kirjoittamisesta. Paljastettakoon nyt tässä, että joskus on mukava myös lueskella omia tekstejään ja naureskella omille vitseilleen. Silloin saattaa häivähdyksenomaisesti tuntua siltä, että joku teksteistä on ihan hyvä, ja ymmärtää paremmin, miksi ne kaksikymmentä lukijaa ovat pysyneet mukana jotkut jo kolmattakin vuotta.   

Joskus jaan blogin linkkiä omalla nimelläni Facebook-keskusteluissa, ja on linkkiä kuulemma joku muukin jakanut. Mutta mitenkään sanottavasti ei lukijamäärä ole Bloggerin ilmoituksissa lisääntynyt, vaan pysynyt samanlaisena kuukaudesta toiseen. 

Blogilla onkin satoja lukijoita.
Niinpä olikin melkoisen suuri yllätys, että satunnaisen googlettamisen yhteydessä törmäsin Juoksufoorumin sivuun, jossa kaikki viimeaikaiset blogikirjoitukseni olivat. Sivulta ilmeni, että jokaista kirjoitusta oli ladattu noin 200-400 kertaa. Tiedän kyllä itse kirjautuneeni Juoksufoorumin blogilistalle, mutta ei minulla ollut aavistustakaan, että joku lukee blogiani sitä kautta. Vieläpä 20-kertainen määrä verrattuna siihen, mitä lukijamääräksi luulin. 

Alustalla pystyi myös jättämään kommentteja blogiini. Maltan tuskin odottaa, että ehtisin lukea sinne jätettyjä kommentteja. Olen pitänyt periaatteenani vastata jotain kaikkiin blogiin jätettyihin kommentteihin. Nämä ovat kuitenkin toistaiseksi kokonaan jääneet vastaamatta. 

Olen hämmentyneen iloinen näistä yllätyslukijoista, ja siitä, että blogini kiinnostaa ihmisiä paljon laajemmin kuin luulin. Vaikka kymmeneen tuhanteen lukijaan onkin vielä hiukan matkaa, tuntuu vähän kuin olisin saanut joululahjan etuajassa. Tervehdys kaikille. Toivottavasti viihdytte edelleen!  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti