Nizzassa kadunvarret ovat täynnä toinen toistaan tyylikkäämmin pysäköityjä autoja. |
Tulin kuitenkin hieman ennen reissua kännykkää räplätessäni löytäneeksi sovelluksen nimeltä MSN Terveys ja fitness. Ei mikään erikoinen sovellus (ja sen käyttökin loppuu syksyllä), mutta huomasin, että se mittaa askeleita off-line, kunhan kännykkä vain on taskussa.
En ole juuri aiemmin ollut kiinnostunut askelten mittauksesta, mutta tässä toipumistilanteessa huomasin, ettei ole hullumpaa seurata, millaisia askelmääriä liikkuu. Terveyskirjaston artikkelissa Liikunta ja painonhallinta on kerrottu, mitä tutkimukset sanovat arkiliikunnan tarpeesta ja miten se mittautuu askelmäärinä. Alle 5000 askelta vuorokaudessa tarkoittaa, että henkilö on sohvaperuna. Askelmäärä 7 500:n ja 10 000:n välillä tarkoittaa, että henkilö on jo liikunnallisesti melko aktiivinen. Yli 10 000 askelta tarkoittaa liikunnallisesti aktiivista henkilöä ja 12 000-13 000 liikunnallisesti hyvin aktiivista.
Kannattaa helteellä valita kadun varjoisa puoli. |
Seitsemän päivän reissulla minulla oli kännykkä mukanani kuutena päivänä. Kaikkina noina päivinä ylittyi 10 000, useimpina 12 000 askelta. Kilometreissä se oli sovelluksen mukaan 7-8 kilometriä ja aikana yhteensä pari tuntia. Tuntui, että olisin itse voinut kävellä enemmänkin, mutta seurueen yhteisen hyvinvoinnin kannalta se ei ollut järkevää. Ja mikä parasta, jalkani ei ollenkaan kipeytynyt! Vaikkei vielä juoksusta tai muutamia kilometrejä pitemmistä kävelyistä puhutakaan, on tämä kuitenkin huikea parannus siihen aikaan, kun pystyin hädin tuskin kävelemään työpaikan sisällä lounaalle ja kahville. Hitaastihan sitä viime viikolla vielä mentiin, hitaimman ehdoilla, mutta nostettiin jalkaa toisen eteen kuitenkin. Kuumuuskin hidasti tahtia sopivasti, ja voi olla, että juuri sen takia jalka jaksoi. Pitänee ottaa äärihitaat kävelyt ohjelmaan täällä kotisuomessakin. Raikas sää vain pitää vauhdin vähän liian kovana.
Harmillinen asia tässä on se, etten treenien tallennusfriikkinä tullut mitanneeksi aikoja ja matkoja yksittäisillä kävelypätkillä. Dokumentaatio siis ontuu pahasti, jos ei liikkuja enää onnukaan.
Monacossa sai kiipeillä kukkulanrinnettä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti